torstai 5. elokuuta 2010

Toscanan helmiä

Sangiovese kyseessä, mutta tällä kertaa ei maisteltu Chiantia vaan kahta blendiä. Onnistuttiin kaappaamaan kainaloon oikein mainiot maisteltavat, joissa Toscana maistuu. Sateisen päivän kruunasivat lämmittävät, pyöreät aistimukset.



1. Serrata Belgvardo, 2008, Maremma Toscana, Italia, Sangiovese (80%) Alicante Nero (20%), 13,5%, 99SEK (System)

Silmä: tummaa punaa

Nenä: kypsää kirsikkaa, luumua, bensaa, kuivaa maatilaa

Suu: "näillä tanniineilla pää tulee onnelliseksi ei kipeäksi", kuiva ja pirtsakka samassa paketissa, livästi kirsikkainen, keskitäyteläinen, loistava pizza viini

Mitä mieltä?
Keke ++++
Catya ++++


2. Villa Puccini, 2005, Toscana, Italia, Sangiovese (90%) Merlot (10%), 12,5%, 85SEK (System), 11,49€ (Alko Vintage 2007)

Silmä: tummaa punaa (ylläri)

Nenä: muhkea, syrahmainen, maan tuntua, kypsät marjat, lakritsaa

Suu: keskitäyteläinen, merlotin marjaisuus maistuu pehmentäen sangiovesen tanniineja

Mitä mieltä?
Keke ++++
Catya ++++


Villa Puccini oli takuu valinta, mutta saattoi jopa käydä niin, että Belgvardolla käsi kävi useammin.

2 kommenttia:

  1. Italia, etenkin Toscana, pettää harvoin. Tuskin koskaan.

    VastaaPoista
  2. Maistakaa Remolea (punkero), ja kertokaa mitä piditte.

    VastaaPoista