maanantai 19. heinäkuuta 2010

Tainnuttavat Tempranillot

Päivittäiset postaukset eivät sitten indikoi sitä, että tastingejä pidettäisiin tässä taloudessa päivittäin vaan noteseja on kertynyt pitkin kevättä ruutupaperille, joita nyt sitten siirrellään tänne kehittyneempään muotoon.

Vuorossa tällä kertaa Espanjan ehtymätön Tempranillo. Vaikka tämä pyöreä punaviini harvemmin löytyy kesäisistä karkeloista, on rypäle kummankin maistelijan suosikkilistalla korkealle, kuten myös odotukset tämän tastingin suhteen. Ja mites sitten kävikään...



Gran Feudo Reserva, 2004, Navarra, Espanja, 13,5%, 84SEK (System)

Silmä: Ei ilmeisesti ehditty katsomaan

Nenä: Vadelmaa, raakoja marjoja, rautaa, pihlajan kuorta

Suu: Hapot tuntuvat ensimmäisellä maulla ja alkoholi tulee läpi. Viini paranee dekantoitaessa selvästi ja osoittautui kelpo ruokaviiniksi, kun ruokana tarjoiltiin possua.

Mitä mieltä?
Keke +++
Catya ++


El Pedrosal, 2007, Ribera del Duero, Espanja, 13,5%, 87SEK (System)

Silmä: Violettiin taittava väri

Nenä: kypsä ja pehmeä. Vierelle vain karhuntalja ja takkatuli. Kahvia, lantaa, vaniljaa. Tuoksuissa täydellinen maalaismaisema.

Suu: Alkoholi se lämmittää, hapot tasapainossa, pähkinää

Mitä mieltä?
Keke ++++
Catya ++++
Voisi hyvin nauttia ystävien kanssa tunnelmallista iltaa viettäessä.

Viña Muriel, vuosi tuntematon, Rioja, Espanja, 13%, 66SEK (System)

Silmä: Vaalean rusehtava väri

Nenä: konjakki, tynnyri, nahka. Jopa imelähkö.

Suu: Tupakkaa, kevyen nahkaisia aromeja, hapot eivät tunnu

Mitä mieltä?
Keke ++++
Catya +++


Nämä punaiset eivät löydy Alkon valikoimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti