sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sommaren Är Kort?

Kesä ei todellakaan ole lyhyt, mikäli sen aloittaa jo huhtikuun alussa. Vaaleanpunainen cocktail ei vättämättä ole se maskuliinisin drinkki, se näyttää kädessä hieman hassulta ja melkein hävettää myöntää, että maku cocktailissa on aivan jumalainen. Tuo maku on kesä ja se on nyt täällä. Uuden Drinkit sarjan aloittaa Eleganssi, joka on helppo tehdä, ja jossa maistuu pirteä luksus.



Ainekset:
5 cl vodkaa
5 cl sitruunan mehua
4 cl porkkanan mehua
1 rkl sokeria
2 cl munan valkuiaista

Laita kaikki ainekset sekoittimeen, sekoita rajusti jotta valkuainen vaahdottuu. Lisää jäät ja sheikkaa niin, että juoma kylmenee. Kaada lasiin ja koristele.

Silmä: Hauska pinkki vaahto luo mielikuvan pehmeästä ylellisyydestä

Nenä: Porkkana

Suu: Pirteä, Raikkaan hapokas, porkkana on harvoin maistunut yhtä hyvälle. Tämä johtuu siitä, että se ei juuri maistu, mutta maistuu kuitenkin juuri oikealle... vodkan ja sitruunan kera.

Mitä mieltä?
Keke ++++
Katya +++++

1 kommentti:

  1. Nyt on tämä drinkki testattu arvovaltaisen ja äärimmäisen kultivoituneet makunystyrät omaavan raadin toimesta. Aurinko lämmitti ulkona suunnilleen yhtä lempeästi kuin Thomas Ledinin kokoelmalevy, joten pienikin kesän tuulahdus keinolla millä hyvänsä tulisi tarpeeseen. Ja perisuomalaiseen tapaan sieltä tutusta piilosta pullon pohjaltahan se kesäfiiwis löytyi.

    Ensinnäkin täytyy todeta, että ennakkoluuloton munanvalkuaisen lisääminen tekee drinksun koostumuksesta erinomaisen. Herkullisen värinen vaahtokerros saa nihkeämmänkin nukkavierun suun napsaamaan.

    Sitruuna antaa naukulle mukavaa terävyyttä jota ei ulkonäön perusteella osaa odottaa. Kyseessä on samankaltainen piristävä säpsähdys jonka voi kokea herätessään yöbussin kuljettajan informatiiviseen "ollaan taas siellä mistä lähdit 90 minuuttia sitten" -lausahdukseen.

    Myös porkkanamehu palkitsee tuntematonta pelkäämättömät tutkimusmatkailijat. Se tuo sitruunan kylkeen sopivasti hieman omanlaistaan makeutta ilman että lähdetään kuitenkaan liikaa pakittelemaan.

    Loppukaneettina voin todeta, että kyseessä on erittäin onnistunut drinkki. Turha jäädä odottelemaan sitä, että aurinko alkaa lämmittämään. Aito lämpö tulee sisältä päin ja sen tuottamiseen tämä juoma on erinomaista polttoainetta. Enään ei palella eikä vituta.

    VastaaPoista